لغت کانگرو چه معنی میدهد؟

کانگرو به معني: نمي فهمم چه مي گويي است.
جمس کوک کاشف استراليا ،هنگامي که در سا ل 1770 قدم به خاک استراليا گذاشت، از ديدن کانگورو خيلي تعجب کرد و از بوميان که به استقبالش آمده بودند پرسيد: نام اين حيوان چيست ؟ بوميان در جواب گفتند: کانگورو
چرا كانگورو فقط در استراليا هست ؟

تا دويست سال پيش اصلاً كسي از ما نمی دانست كه در جهان، جانوري به نام كانگورو زندگي مي كند، ولي اين پويندگان و سكناگزيدگان سرزمين استراليا بودند كه دويست سال پيش، اين حيوان را براي نخستين بار يافتند. كانگورو كيسه اي دارد كه مشخصه بارز اين جانور، همين كيسه مخصوص است. البته بسياري از پستانداران داراي كيسه اي همانند كانگورو هستند. استراليا و جزاير همسايه اين قاره جايي است كه بيشتر حيوانات كيسه دار در آنجا زندگي مي كنند. اين قبل جانداران، راسته اي از حيوانات را تشكيل مي دهند كه به زبان علمي آنها را (مارسوپيلز) مي خوانند. اين نام از واژه لاتيني مارسوپيوم گرفته شده است كه معناي كيسه مي دهد. مارسوپيلز يعني كيسه داران. تاريخ پيدايش نخستين پستانداران به عصر ديناسورها يعني بيش از 100 ميليون سال پيش باز مي گردد. پستانداران به دو گروه تقسيم مي شدند: كيسه دارن و جفتداران
جفتداران به پستانداري مي گويند كه نوزادش در حالت جنيني داراي جفت است، جفتي كه بوسيله آن تغذيه مي كند. اما كيسه داران جفت جنيني ندارند، بلكه رويان بسيار زود و نارس از شكم مادر بيرون مي آيد تا سپس بقيه مراحل رشد و تكامل را در كيسه مخصوص مادر بپيمايد.
پس مي بينيد كه در كيسه داران، كيسه نقش جفت در رحم را بازي مي كند. زماني كه در آب و هواي زمين تغيير روي داد، ديناسورها به نابودي گراييدند. آنگاه برشمار پستانداران افزوده شد و اين جانداران از جهات بسياري تكامل يافتند. ديگر از آن پس اين پستانداران بودند كه برزمين حكمراني مي كردند. البته پستانداران جفتدار بيشتر از كيسه داران در عرصه زندگي موفقيت داشتند، چون به لحاظ مغز، پيشرفته تر بودند. در ضمن براي رشد جنين، شكم مادر بمراتب شايسته تر و مناسبتر است تا درون كيسه. در بسياري از نقاط جهان، چون كيسه داران نتوانستند با ديگر پستانداران در صحنه رقابت زيست، برابري كنند، منقرض شدند. اما در استراليا و آمريكاي جنوبي چنين رخ نداد. دانشمندان براين باورند كه استراليا روزي به جنوب شرقي آسيا متصل بود. چنين چيزي بوسيله زنجيره اي از جزاير و يا وجود برزخي در روزگار قديم، ممكن بود. بنابر اين، مي توان گفت كه كيسه داران هنگامي در استراليا پخش شدند كه در آنجا هنوز جفتداران تكامل يافته اي وجود نداشتند. در چنين محيطي كه از تكاپوي رقابت تهي بود، كيسه داران رشد كردند و به اشكال و اقسام گوناگوني در آمدند.

کانگوروها را بشناسیم

کانگورو جانوری از راسته کیسه‌ داران علفخوار (Diprotodontia) از خانواده دراز‌پایان (Macropodidae) است که در استرالیا و گینه نو زندگی می‌کند.
در بزرگترين جزيرۀ دنيا، استراليا، 53 نوع كانگورو از اندازه يك موش تا اندازه يك انسان وجود دارد.
پاهاي عقب كانگوروها بسيار بزرگتر از دستهاي آنهاست. دم قوي آنها باعث مي‌شود كه بتوانند خودشان را نگه دارند و زمين نخورند.
نوزاد كانگورو بسيار كوچك و شبيه دانه لوبيا است. بچه كانگورو بعد از به دنيا آمدن، به شكم مادرش مي ‌چسبد. آن وقت خودش را در مدت 3 دقيقه بالا مي‌كشد و به كيسه شكم مادرش مي‌رساند. او در آنجا شير مي‌خورد نوزاد کانگورو در هنگام تولد جثه‌ای بسیار کوچک دارد که قطر آن از دو سانتیمتر بیشتر نمی‌شود. نوزاد کانگورو در مرحله بسیار ابتدایی از شکل گیری جنین به دنیا می آید؛ فقط 7 هفته بعد از انعقاد نطفه و این در حالیست که رشد کاملش بیشتر از 9 ماه طول میکشد!!
جالب است بدانید نوزاد انسان اگر زودتر از 23 هفتگی به دنیا بیاید معمولا زنده نمی ماند! . کانگوروی ماده معمولا بطور دائم باردارد و به طرز شگفت انگیزی می تواند رشد جنین را متوقّف کند.
درکانگوروی قرمز، نخستين بارداری فصل دوره ای 33 روزه است که پس از آن، نوزاد ناقص خود را از ديواره ی شکم بالا می کشاند و به درون کيسه ی موجود در آنجا می رود تا خود را به يکی از دهانه های غدد شيری موجود در درون اين کيسه برساند . در اين هنگام مادر دوباره باردار می شود اما وجود نوزاد در حال رشد شيرخوار، سبب می شود که رشد و نمو جنينی که در مرحله ی حدود يکصد سلولی است متوقف بماند ( توقف رشد يا دياپوز ) اين مدت توقف، حدود 235 روز است و در طول آن بچه ای که در کيسه زندگی می کند به مرحله ی نسبتا کاملی می رسد . بعد از گذشتن اين دوره، رشد جنين در داخل رحم ادامه می يابد حدود يک ماه بعد از خروج بچه ی داخل کيسه، فرايند قبلی تکرار می شود . جالب آنکه وقتی جنين دوم متولد شود و به درون کيسه برود هنوز هم بچه ی اول گاه به گاه به داخل کيسه بر می گردد در اين هنگام مادر دارای سه فرزند با سه سن متفاوت است : يکی راه می رود، ديگری در کيسه ی زير شکم ساکن است و سومی مرحله ی انتظار را در رحم می گذراند . کانگورو می تواند همزمان دو نوع شير ـ شير کم پروتئين و پرچربی برای بچه مسن تر و شير سرشار از پروتئين و کم چرب برای بچه تازه متولد شده ـ توليد کند، به تاخير افتادن لانه گزينی موجب می شود که بلاستوسيست به مدت چند هفته تا چندماه در حالت خفتگی باقی بماند در مورد بسياری از پستانداران ( مانند خرس، خوک، سمور، گورکن، خفاش و بيشتر گوزن ها ) عقب افتادن زمان لانه گزينی سلول تخم، راهی برای درازتر کردن دوران بارداری است تا نوزادان در زمانب متولد شوند که شرايط برای زيست آنها کاملا مناسب باشد .
كانگوروها در طول روز كه هوا گرم است، ‌استراحت مي‌كنند و در شب‌ها حركت مي‌كنند. آنها مدت زيادي براي حمام كردن در آب مي‌مانند.
كانگورها خودشان را با پنج انگشت پنجه ‌شان تميز مي‌كنند. عمر آنها تقريباً 15 سال است. كانگورها مانند كوالاها، برگ‌ها، شكوفه‌ها و شاخه‌هاي درخت‌ها را مي‌خورند، اما غذاي مورد علاقه‌شان علف تازه است.
آنها با اولين علامت خطري كه ببينند، صداي بسيار بلندي از خودشان درمي‌آورند و پاهاي خميده‌شان را به زمين مي‌كوبند. آنها براي فرار كردن از دشمن، مانند فنر جمع مي‌شوند و مي‌پرند. دم آنها باعث مي‌شود كه در حال فرار، تعادل‌شان را حفظ كنند و به زمين نيفتند. آنها در هر بار پريدن، حدود 3 متر به هوا بلند مي‌شوند و 9 متر به جلو مي‌پرند. اگر كانگورو مسابقه بدهد، سرعتش به 54 كيلومتر در ساعت مي‌رسد. بزرگ‌ترین نوع کانگورو کانگوروی قرمز است. کانگوروی خاکستری نوع دیگریست که تقریباً به بزرگی کانگوروی قرمز می‌شود. كانگورو ها بصورت گله حركت مي كنند و در روي دوپاي دراز عقبي مي جهند . دو پاي عقبي كانگورو آنقدر قوي است كه مي تواند با سرعت 48 كيلو متر در ساعت بدود .

در کانگوروها , چهار گونه ی مختلف وجود دارد که عموماً به آنها کانگورو می گويند :

1) کانگوروی قرمز(Macropus rufus ) ,

2 ) کانگوروی خاکسترس غربی (Macropusfuliginosus)

3) کانگوروی خاکستری شرقی(Macropusgiganteus)

4) کانگوروی آنتلوپن(Macropusantilopinus)